dijous, 14 d’abril del 2011

14 D'ABRIL: VISCA ESPANYA REPUBLICANA!

Per la III República Espanyola
Aquesta entrada té un any just, però no trobe motius per a canviar-la

Quan expliquem el Romanticisme literari a l'institut és un tòpic dir que els romàntics, malcontents amb la societat que els ha tocat viure, fugen (amb la imaginació) en l'espai cap a paisatges exòtics, bàrbars, i en el temps cap al passat idealitzat de la cavalleresca Edat Mitjana. Quelcom de semblant passa amb l'esquerra espanyola, que mai és a Espanya i va per ahí resolent (amb la imaginació) el conflicte palestino-israelí o recolzant la Revolució cubana, venezolana o boliviana. I si mirem a dintre de les nostres fronteres més o menys sobiranes hem de buscar l'esquerra embolicada en resoldre qüestions identitàries de gènere o transgènere, atomitzada a la recerca d'identitats nacionals, fins i tot defenent a vida o mort assumptes urbanístics de barris perifèrics. Això pel que fa a l'espai. Pel que fa al temps, el gran mite escapista de l'esquerra espanyola és la Segona República. Mitificada i mistificada en la memòria i la imaginació, la Segona República (com els nacionalismes diferencials, com l'internacionalisme oenegista, com la teoria queer...) ens lliura de construir un projecte clar de futur republicà, unitari, estatal, per a la nostra pobra, bruta, trista, dissortada pàtria... espanyola.

Amics i amigues, companys i companyes, salutacions republicanes!

Visca el 14 d'abril!

Visca Espanya amb honra!

Visca la República!

4 comentaris:

juan ramon ha dit...

Quina república? La segonna república espanyola? La tercera,quarta, quinta...república francesa? La república de Weimar? O la República per se?
Al capdavall, fins i tot la Res Publica romana.

Jesús Párraga ha dit...

TOTES!!!
:)

Hosco ha dit...

Totes, i cap al futur no diguem...
Yoda, quasi tots els Jedi, Obi-Wan Kenobi, Han Solo, Luky Skywalker, “El Falcó mil.lenari”, R2-D2, C-3PO, Chewbacca…i fins i tot la princesa Leia, estarien d’acord amb la teua entrada.
Salut i República.

Jesús Párraga ha dit...

Salut i República, Hosco!
:)