dimecres, 30 de juny de 2010

Carta de Benvinguda


Copie ací baix la "Carta de bienvenida" (que podeu signar si voleu en aquest enllaç: http://bb16.org/) amb motiu de la visita del Papa Benet XVI a Espanya a la tardor d'enguany


Pròxima ja la visita del Papa Benet XVI a Espanya per a consagrar el Temple de la Sagrada Família a Barcelona i peregrinar a Santiago de Compostela l'any Sant, els sotasignats volem donar les gràcies al Pontífex per haver volgut venir de nou a la nostra terra, coincidint ara amb difícils moments de crisi econòmica i social, que enfonsen les seues arrels en una profunda crisi moral.
Estem segurs que milions d'espanyols –i de persones que van venir d'altres països cercant una vida millor- comparteixen aquest sentiment de gratitud i benvinguda i esperen amb alegria i esperança la vinguda del Papa a Espanya la pròxima tardor.
Volem expressar públicament la nostra gratitud pel seu exemple, pel seu extraordinari Magisteri i per la seua incansable defensa de la dignitat humana i dels valors que necessita el món d'avui.
Els seus permanents ensenyaments al servei del bé i de la veritat mostren una profunda sensibilitat pels problemes als quals s'enfronta la humanitat en els començaments del segle XXI. El lema del seu Pontificat –“Cooperadors de la Veritat”- és un ferm compromís de promoure un fecund diàleg entre raó i fe amb l'objectiu d'una major humanització de la societat. Un diàleg que, amb el concurs de tots, exigeix la plena protecció de l'exercici de la llibertat religiosa coherent amb una concepció de laïcitat positiva de l'Estat.
Volem agrair també al Papa la seua clarividència i insistència sobre l'auge del relativisme. Benet XVI adverteix a tots els homes de bona voluntat a prop d'un relativisme que pretén prescindir de les categories del Bé, la Veritat i la Bellesa, fomentant un individualisme insolidari, origen principal de la crisi de la nostra societat.
És precisament aqueix relativisme la font inspiradora d'iniciatives contràries al dret a la vida, a la família i als drets dels pares com a primers responsables de l'educació dels seus fills.
La humanitat del Papa també es manifesta en el seu permanent estímul al compromís social de l'Església, avui igual que sempre, per ser la primera a ajudar als més necessitats, als rebutjats de la societat: malalts de SIDA, drogodependents, presos, malalts mentals i terminals, víctimes de la prostitució, menors abandonats i els milions de persones que viuen en la pobresa en els països menys desenvolupats.
I davant conductes indignes d'alguns membres de l'Església, que ens ofenen a tots, Benet XVI ha donat exemple d'humilitat i transparència, exigint a més, junt a la consegüent reparació per l'acció de la justícia, una profunda purificació en l'Església.
Per acabar, la cordial proximitat dels seus viatges ofereix sempre a tots sense distinció un missatge de pau i de concòrdia, una proposta de saviesa i esperança.

6 comentaris:

Assumpta ha dit...

Dono la Benvinguda a Catalunya al Sant Pare de tot cor... encara recordo l'any 82 quan va venir Joan Pau II... el meu marit (llavors encara no jeje) i jo, varem anar a Montserrat... amb un aiguat que va caure!!! Ma mare i ma germana van anar còmodament a la Missa del Nou Camp (i és que són més intel·ligents!! jaja) :-))

Assumpta ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Valldalbaidí ha dit...

Sent discrepar, amic Jesús, però Benet XVI pot anar on vulga... però si ve com a cap d'estat... no em sembla bé. Cordialment...

Jesús Párraga ha dit...

ASSUMPTA: A l'any 82 jo era prou ateu (o, si més no, intentava autoconvèncer-me de que ho era) i la vinguda de Joan Pau II no m'importava massa. En qualsevol cas les misses multitudinàries no m'agraden. T'he comentat que el passat cap de setmana vaig estar a Barcelona. A més del Camp Nou, i aprofitant que un cosí meu viu al costat, van pegar-li una miradeta a la Sagrada Família. (La part nova no m'agrada molt.) Mai he vist a un Papa "en directe"... però pense que un dels millors llocs per a buscar la mirada de Benet XVI seria la Sagrada família. Ja m'ho contaràs si tens la sort de poder anar-hi.

ÀNGEL: A la carta de benvingda es posa de relleu les qualitats pastorals, intelectuals i morals del Papa y la seua sensibilitat social. Trobe que estarem d'acord en què allò important és que Benet XVI és el Vicari de Crist en la terra, que siga un "cap d'Estat" em sembla secundari.
En tot cas vull pensar que per a tu, per a l'Assumpta (que com tu és independentista) i per a mi (que com vosaltres sóc cristià) la vinguda del Papa sempre és una ocasió d'alegria... Després ja discutirem, ja parlarem d'una altra cosa

Assumpta ha dit...

No sé si podré estar a Barcelona... ja m'agradaria, ja :-))

Valldalbaidí ha dit...

D'acord!