divendres, 11 de novembre del 2011

Un dels dos estava equivocat.

"No es tracta d'allò que aquest o aquell proletari, o fins i tot el proletariat en el seu conjunt, puga representar-se de tant en tant com a meta. Es tracta d'allò que el proletariat és i del que està obligat històricament a fer, conforme a aquest SER seu."
Karl Marx.


"El proletariat, abandonat a les seues pròpies forces tan sols pot generar una consciència sindical, és  a dir, la convicció de què és necessari reunir-se en sindicats, […] reclamar del govern la promulgació de tal o qual llei que els afavoreix en la seua lluita per obtener millors condicions de vida […] La consciència socialista tan sols pot ser introduïda des de fora”
Lenin.

3 comentaris:

Hosco ha dit...

Històricament no està obligat a fer res ningú . Faltaria més. En l’enfrontament, el proletariat i la burgesia es poden exterminar.
La pregunta roman però no conec la resposta a la disjunció tan suggerent que planteges. Es més, no sé ni què ni qui ni cóm ni on ni quan ni per a què ni per què és hui el subjecte revolucionari. He suspès l’examen amb un “0” ben rodó. Tornaré a presentar-me a la convocatòria de setembre. O tal vegada a la de febrer d’un any vinent sense determinar. Salut.

Salva ha dit...

Jo crec que el que està un poc passat de moda és eixe "des de fora" del pelat.... des d'on? des d'eixa escola de valors que és Tele 5 i els seus presentadors cotorres de programes per a cotorres? estarà liderada pels astres del fútbol? pels polítics de l'esquerra realment existent potser? pels seus asesors de marketinng politic? o potser pels revolucionaris profesionals alliberats i a sou? Potser la propera temptativa de pendre un palau d'hivern es generarà a partir d'una quedada de facebook. Me quede amb Karl per nostàlgia. Marx és a les ciències socials com Newton a la física...però después hi ha Einstein, etc. Pel que fa a la conya respecte a l'avantguarda del proletariat em disculpareu però a) després de veure el documental de Faul McCartney estic molt sensible a les teories de la conspiració. b) els períodes el.lectorals em produeixen acidesa estomacal.
Salut

Jesús Párraga ha dit...

Salut, Salva i Hosco! Jo tampoc no sé quin dels dos té raó (probablement cap dels dos) però tinc molts dubtes i més quan llig les declaracions del candidat d'EU per València que va i diu que IU defensarà els interessos de "la gent de baix". Qui són eixos "de baix"? Els obrers industrials? El proletariat en sentit ample?... o la gentola que ix a "Callejeros" o els que veuen "La Noria" i su puta madre. Me'n recorde d'una seqüència de "Lloviendo piedras": la dona del protagonista davant de la tele li diu a una amiga que se sent molt identificada amb lady Di, que li fa llàstima... Cagentó! La gent de baix diu el Ricardo Sixto.
La gent de baix.