dimarts, 28 de desembre del 2010

El professor Pedro Crespo.

Al rey la hacienda y la vida se han de dar, pero el honor es patrimonio del alma y el alma sólo es de Dios. Gran veritat, pardiez, segons es veu: fa uns messos un socarrat prepotent, dogmàtic i maleducat (estic referint-me a Rus, que de xativins amb aquestes característiques n'hi ha més d'un parell) va dir que els ensenyants valencians que deien "gairebé", "llavors", "doncs" i coses així eren uns "gilipollas". Veges quin aldarull armaren els col·legues del ram! Va haver-hi articles demanant dimissions i crits i esgarraments de vestidures al gremi. La foto d'un altre pardal (el conseller de la cosa nostra educativa) penja ací i allà com el retrat de Felip V pels agravis que fa a la qualitat de l'ensenyament (ah!, l'Honor!, la Honra!), a la llengua, a la ciutadania, als xinesos i als anglesos. Agravis tan greus, voto a bríos, que una plataforma de cors i danses li va muntar una vaga amb la qual es reivindicava de tot excepte millores salarials per al professorat, cosa no relacionada amb la qualitat de l'ensenyament segons sembla. I, a més a més, els ultracatòlics que ens governen eliminen no sé quin programa, conveni o com dimonis siga, d'educació sexual dels nostres adolescents ultrahormonats... Brrrrr! Quina ràbia! Quin desastre de govern que destroça l'esperit, l'ànima de l'ensenyament...
Me cague en la sota de bastos! En la nòmina de desembre l'han llevat als ensenyants entre 600 i 900 euros i no he vist a la premsa ni als rotgles virtuals que ningú haja dit ni pruna. Ostres! Que guanyen massa els mestres com diu la vox plebis? Que són uns privilegiats? La Plataforma per la Vindicació de tots els Sentiments Ferits del Món Mundial no té res a dir? Els buròcrates sindicals dels collons preocupats per l'agravi que suposen els betlems a l'escola pública no se n'han adonat del robatori? L'Associació de Repartiment de Condons a les Escoles del Països Catalans no s'ha enterat d'aquest furt?
Quin col·lectiu, Déu meu, disposat a perder la vida por la opinión i a dir amen a allò que diu don Lope de Figueroa: ¿Sabéis que estáis obligado a sufrir, por ser quien sois, estas cargas? Això sí, amb l'altaneria i l'orgull de Pedro Crespo: ¡con mi hacienda!



7 comentaris:

aurora ha dit...

Jesús, calma, que et donarà algo! Que jo sàpiga, l'STEPV ha denunciat avui un retall de 3 milions d'euros dels pressupostos de l'ensenyament. Ara, més no sé si faran. Tampoc és que el col·lectiu docent siga molt combatiu! I el funcionarial en general, ni te cuento (els furten la pasta i no van ni a la vaga. país!!!)

juan ramón ha dit...

El problema es que el alma, en España, sí que tiene olor, sabor color e ideología. Cuando el robo, el latrocinio, es cometido por un partido socialista (de derechas, valga la aparente, sólo aparente, paradoja), no es robo, sino contribución. ¡Dios mío si tal medida la hubiese adoptado un partido de derechas no socialista¡
Hubiese ardido Troya y Cartago.

Jesús Párraga ha dit...

Salut i feliç any nou, Aurora! Em sembla molt bé que l'STEPV denuncie allò que considere oportú, però trobe (i aquest és el sentit de la meua entrada) que els sindicats s'han d'ocupar de la defensa dels interessos dels treballadors, ço és: millores en les condicions de treball i millores salarials fonamentalment. Pensa què diríem d'un sindicat de la minersía que en comptes de preocupar-se per la seguretat dels miners fera una vaga perquè el carbó que ix de la mina és da baixa qualitat... Doncs això és (salvant la caricatura) el que fan les organitzacions sindicals dels ensenyants: quan la Vaga General n'hi havia delegats/ades de CCOO que cridaven a la vaga "contra la política educativa de Font de Mora" que te collons la cosa. I el pitjor de tot és que el clam per la "dignitat" de l'ensenyament és un clam partidista. Com diu l'amic Juan Ramón si aquest robatoria haguera estat perpretat pel PP... si el PP haguera declarat l'estat d'alarma per a resoldre un conflicte laboral... Estic anant-me del tema. Però quan sorgisca (i sorgirà) algun conflicte de ratios, de reducció de no sé què, d'agravis a l'honor de l'ensenyament laic i tot el rotllo i els companys sociates toquen "a rebato" serà qüestió de dir-los: "molt bé, dis-li al teu jefe que en torne els meus diners i després parlem"

Enric Senabre ha dit...

Si són per millorar Espanyau i eixir de la crisi, benvingut siga el retall. Si regalen condons amb els meus 600 euros, quina alegria! Ací estem, per ofrenar noves glòries a Espanya. Que ens furten tot el sou! Si volen, pel bé col·lectiu.

Jesús Párraga ha dit...

1.- Salut, Enric, i que tingues un feliç any!!!

2.- Vinga, Enric, home, açò no t'ho creus ni tu!!!

3.- Els diners que han llevat dels ingressos de la meua família que servisca per als aturats que se queden sense ingressos a partir del mes que ve.

4.- Com diria Dario Fo a "Mort accidental d'un anarquista": "Quina merda de govern!"

Enric Senabre ha dit...

Era irònic, evidentment. Excepte el tema dels condons.
I estic d'acord amb tu en els punts 3 i 4
Bon any

DE TOT UN POQUET ha dit...

No crec que haja estat cap innocentada això dels 600-800€. A mi, exactament, i sense comptar l'augment que ens tocava enguany (pensa que en juny no el cobràrem)... 650€ (i perquè sóc DISCAPACITAT... encara hauré de donar gràcies... dic jo). En fi... és el que tenim, amic Jesús.