dimecres, 8 de desembre del 2010

La reina Lucy

Aquests dies hen tingut bona cosa de pel.lícules de Nàrnia. Dilluns passat vam veure El león, la bruja y el armario a la tele, ahir de vesprada anàrem al cine a veure La travesía del viajero del alba (no em va agradar massa: semblava una altra entrega de Los piratas del Caribe) i, una altra volta a la tele, per la nit, tornàrem a veure El príncipe Caspian. He de dir que C.S. Lewis és un escriptor que m’agrada molt, no només com a narrador sinò també com a pensador. Per exemple el seu llibret El perdón y otros ensayos cristianos em sembla una meravella. En fi! Hui l’Església celebra el dia de la Immaculada Concepció de Maria i ahir, mentre mirava la valent reina Lucy al costat d’Aslan fent front a les forces del mal vaig pensar que a la Nostra Senyora li agradaría ser representada en la bellíssima, en la innocent reina. A la pel.lícula, Nàrnia ha estat invadida pels telmarins, fils i filles d’Adan i Eva, que han volgut exterminar els narnians amb la raó de les seues màquines de guerra. Pel seu costat, alguns narnians volen tornar a l’empar de la màgia demoníaca de la Bruixa Blanca. És la reina Lucy qui, en aquesta dialèctica, opta per la fe en Aslan, símbol del Crist…
C.S. Lewis
Que passeu tots i totes, creients i no creients, amics i amigues, un bon dia de la Immaculada Concepció amb les vostres famílies!

9 comentaris:

Luis Ballesteros Andreu ha dit...

La verdad es que me pierdo un poco con tanto simbolismo como explota el bueno de Lewis pero me encantan sus obras como "El problema del dolor" y "Una pena en observación" y por supuesto disfruté con la película sobre su vida, "Tierras de penumbra".

Assumpta ha dit...

Ui... no sóc gens ni mica entesa en cinema!! així que no conec cap de les pel·lícules que cites...

De totes formes, espero igualment que fos un bon dia, és clar!! :-))

Jesús Párraga ha dit...

Gracias por tu comentario, Luis. Veo que compartimos admiración por el gran C.S. Lewis :-)

Assumpta!!!! Com és possible que t'agrade el Harry Potter i no conegues Nàrnia? Uiuui! La pròxima vegada que vinga el Papa li ho diré i ja voràs la bronca que et caurà... :-)))
Parlant seriosament: "Les cròniques de Nàrnia" és una obra molt recomanable en l'educació cristiana dels xiquets i xiquetes (més que no pas el Harry Potter eixe) i segur que a tu, com a catequista, te n'aprofitaria molt :-))

Assumpta ha dit...

Doncs... uis... no la coneixia...

I ara no sé què més dir-te... hehehe... però també hi és en llibres? és que jo sóc més de llibres que de cinema :-)

Assumpta ha dit...

Mira :-)

Destacan declaraciones como las de la autora de la serie Harry Potter, J. K. Rowling, que reconoció públicamente su inspiración en la saga narniana. Así lo demuestra en los muchos de los seres mágicos de su mundo, y en el propio hecho de contar con un plan de publicación de siete libros. En una entrevista, Rowling declaró que cuando escribió el paso de Harry Potter a través de los andenes 9 y 10 (andén 9 y 3/4) de la estación de Kings Cross, pensó en el armario que conduce a los protagonistas a la tierra de Narnia. A la vez, el personaje de Cedric Diggory fue inventado del personaje de Digory Kirke debido al apellido y a su nombre (repárese en que Cedric es bastante similar a Kirke, con las letras cambiadas)

Jo sé qui és Cedric Diggory hehe i tu no :-DD

I tu que ets, partidari de llegir-los segons l'ordre en que varen ser escrits i publicats o segons l'ordre cronològic de la narració que conté cada volum? :-)

Jesús Párraga ha dit...

"Les cròniques de Nàrnia" estan publicades (els set llibres en ordre cronològic, no de publicació real) en castellà en un sol volum. Supose que n'hi haurà edició catalana. No sé què dir-te sobre l'ordre de lectura, però jo sóc molt respetuós de l'ordre... sobretot de l'ordre cronològic (és un acudit molt dolent) :-).
Fes-me cas: cal llegir "Nàrnia" i fes un esforç, dona, has de veure "Tierras de penumbras", una pel.li sobre la vida de C.S. Lewis que és (en dues paraules) im prescindible (un altre acudit dolent)
:D

Assumpta ha dit...

Així prefereixes l'ordre cronològic al de publicació real, tal com els va escriure l'autor? Bé, sigui com sigui, miraré a veure si hi ha alguna forma d'aconseguir-los (en català!!) miraré per les Biblioteques, perquè la meva economia només dóna per edicions de butxaca i si hi ha algun llibre més car que m'agrada sempre el demano per un sant, aniversari o reis... justament d'aquí 44 minuts és el meu aniversari, però ja tinc llibre demanat "Tots els contes de Nadal", de Dickens :-))

Tierras de penumbras? Preguntaré si a les biblioteques el tenen en DVD :-))

Jesús Párraga ha dit...

Feliç Aniversari, Assumpta! Espere que tingues molts regals i petons!

Per cert... no has sentit parlar de "Emule" o "Ares"? Una internauta experta com tu encara trau dvd's de la biblioteca?
:D

Assumpta ha dit...

Ai, MOLTES GRÀCIES :-))

L'Emule no em funciona bé, es bloqueja a mig baixar... i l'Ares no l'he provat mai, tot i que sé que hi ha gent que s'hi ha fet uns bons arxius musicals ;-))

Però és que jo sóc molt legal!! :-))